Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Αυγά ποσέ



 Ποσέ είναι ένας τρόπος μαγειρέματος ο οποίος προέρχεται από τη γαλλική κουζίνα .Κατά το ψήσιμο ποσέ, το φαγητό βυθίζεται στο νερό που σιγοβράζει. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να φτιάξουμε αυγά , ψάρια ή ακόμη και κρέας.
Αυγά  ποσέ είναι τα αυγά ψημένα χωρίς το κέλυφος μέσα σε βραστό υγρό. Έτσι ,ο κρόκος τυλίγεται από το ασπράδι σαν να μπαίνει μέσα σε τσέπη (πος). Το νερό που χρησιμοποιείται συνήθως είναι νερό με ξύδι.
 Πρόκειται για μια υγιεινή μέθοδο μαγειρέματος, μιας και το φαγητό ψήνεται σε νερό χωρίς λάδι ή  άλλη λιπαρή ουσία.Στο παρακάτω βίντεο θα σας δειξουμε πως θα φτιάξετε αυγά ποσέ............ZC

Δημοσίευση σχολίου