Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Πουρέ Πατάτας




Ο πουρές (puree) είναι  ορος   γαλλικής προέλευσης και ενώ στα ελληνικά  είναι περισσότερο συνδεδεμένος με τις πατάτες στην πραγματικότητα σημαίνει βρασμένη τροφή, συνήθως λαχανικά η όσπρια τα οποία έχουν στραγγισθεί και πολτοποιηθεί, μέχρι του σημείου να έχουμε μια κρεμώδη υφή.
Στην παρακάτω  περίπτωση ο πουρές πατάτας παρασκευάζεται αλέθοντας βρασμένες πατάτες, στις οποίες προστίθεται κρέμα, αλάτι, πιπέρι και βούτυρο.
Μπορεί να φαίνεται από τα  εύκολα συνοδευτικά παρόλα αυτά  όμως από  μια λάθος κίνηση να καταλήξει σβολιασμένος η λαστιχωτός.  Μερικές συμβουλές  για το πώς θα φτιάξετε έναν νόστιμο και κρεμώδη πουρέ:
Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πατάτες με μικρή περιεκτικότητα σε άμυλο γιατί το πολύ άμυλο μπορεί να κάνει τον πουρέ σας λαστιχωτο. Μην χρησιμοποιήσετε το μουλτι, η κάτι  παρόμοιο , το άμυλο της πατάτας όσο δουλεύεται τόσο πιο κολλώδες και λαστιχένιο αποτέλεσμα δίνει , γι’αυτό καλύτερα χρησιμοποιήστε πρες  πουρέ ή μύλο.
Στο  παρακάτω βίντεο θα σας δείξω πως θα φτιάξουμε νόστιμο και κρεμμώδη  πούρε πατάτας..........ZC
Δημοσίευση σχολίου