Παξιμάδι. Η λέξη προέρχεται από τον Παξαμο, συγγραφέα, αρτοποιό και μάγειρα του 1ου μΧ. Αιώνα, που ζούσε στη Ρώμη.

Χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το αλεύρι που έχει χρησιμοποιηθεί,για
την παρασκευή τους Σταρένια ,Κριθαρένια,
Σίκαλης , Ολικής άλεσης, Εφτάζυμα , Τύπου Κυθήρων, Κριθαροκουλουρα. Τα παξιμάδια
δεν χαλανε αν έχουν φυλαχτει σωστά εκτός και αν περιέχουν λιπαρή ουσία.
Στο παρακάτω βίντεο θα σας δείξω πως θα φτιάξουμε παξιμάδι.
Συνταγή
500γρ αλεύρι 55αρι
250γρ αλεύρι κρίθινο
250γρ αλεύρι 90αρι
50γρ κατηγορίας Μ
23γρ αλάτι
110γρ ελαιόλαδο
38γρ μαγιά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου