Πως θα κάνω granola
Στην Κρήτη το πρωί οι παλιότερες γενεές έτρωγαν ξινοχοντρο με το γάλα
και ξεκινούσαν την ημέρα τους, επηρεασμένος από αυτό θέλησα να κάνω μια granola με
ξινοχοντρο . Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας
.
Είναι το καλύτερο σνακ για τα παιδιά σας !!!
H granola είναι ένα μείγμα δημητριακών , ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων
, μέλι ταχίνι, σοκολάτα κ.α . Όπου τα υλικά έχουν υποστεί κάποια θερμική επεξεργασία
και μας δίνουν ένα τραγανό αποτέλεσμα, γεμάτο ενέργεια και γεύση .
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει ζάχαρη, ζωικά λιπαρά. Νομίζω είναι ότι καλύτερο
έχω δοκιμάσει .
80γρ λάδι καρύδας
140γρ maple syrop
(μπορείτε και μέλι )
150γρ βρόμη
50γρ ξινοχοντρο
120γρ ρυζάλευρο
100γρ αμύγδαλο
50γρ μαύρη σταφίδα
50γρ κότσι μπερι
Στο κοπτικό μηχάνημα βάζουμε τον χοντρο και την βρόμη, τα χτυπάμε μέχρι
να γίνουν σκόνη .
Σε ένα κατσαρόλι σε σιγανή φωτιά λιώνουμε το λάδι καρύδας . Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το maple syrop. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε
όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν . Στρώνουμε σε ένα ταψάκι
μια λαδόκολλα , απλώνουμε το μείγμα πατάμε από πάνω και ψήνουμε στους 170 για
40 λεπτά . το αφήνουμε να κρυώσει και το σπάμε !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου