Μετά από τα πολλά μηνύματα σας για το video το οποίο υπάρχει από της 28 Μαΐου 2011 οπου και δεν είναι αναλυτικό βρήκα
χρόνο και σας το έφτιαξα καλή επιτυχία .
Ζεσταίνουμε 1 λιτ κατσικίσιο
γάλα στους 80c αν είναι φρέσκο. Αν είναι εμπορίου δεν χρειάζεται να το ζεστάνετε τόσο ψιλά, το έχουν
παστεριώσει από το εργοστάσιο. Στην συνέχεια περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία
στους 45c.
Αραιώστε 100 γρ γιαούρτι με λίγο χλιαρό γάλα και στην συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα όπου και ομογενοποιούμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε βάζα και το πήζουμε από 45 έως 50 c για 3 – 4 ώρες . Το αφήνουμε εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο.
Αραιώστε 100 γρ γιαούρτι με λίγο χλιαρό γάλα και στην συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα όπου και ομογενοποιούμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε βάζα και το πήζουμε από 45 έως 50 c για 3 – 4 ώρες . Το αφήνουμε εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο.
Πάνω από τους 50 βαθμούς η γιαούρτη γίνεται ξινή ενώ κάτω
από τους 45 η πήξη είναι ατελής και χαμηλότερα από 40 σχεδόν δεν πήζει.
..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου