Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Γαλατόπιτα sous vide



Γαλατόπιτα sous vide
Όπως όλες οι πίτες έτσι και αυτή, είναι συνδεδεμένες με μνήμες και οικογενειακές περιπέτειες. Από τότε που αρχίζω να θυμάμαι μια πίτα ήταν mast, πολλές φορές αποτελούσε και γεύμα. Η κουβέντα περιτριγύριζε γύρο από το φύλλο, πήγαινε στην γέμιση και κατέληγε στην γειτόνισσα και την συνταγή της .  


Γαλατόπιτα , άλλες φορές με φύλλο άλλες χωρίς , με αλεύρι ή σιμιγδάλι δεν έχει σημασία. Πλούσια γεύση λιπαρή και τα αρώματα της κανέλας με το τραγανό φύλλο είναι ικανά να σου φτιάξουν την ημέρα . Ξεκινάς με ένα κομμάτι που πάντα στο μάτι είναι μικρό , καταλήγεις να τρως και δεύτερο και να αποχωρείς με ένα φαρδύ χαμόγελο .
Για μια σωστή γαλατόπιτα απαιτείτε άριστο φρέσκο γάλα με πολλά λιπαρά, και μια καλή συνταγή .
Πάμε να δούμε μέσα από video πως θα κάνουμε μια γαλατόπιτα sous vide.
Όταν την δοκίμασα για πρώτη φορά ένιωσα ένα ρίγος να διαπερνά το σώμα μου, και η ικανοποίηση  ήταν απερίγραπτη.
Τραγανό φύλλο πάνω με την κρυσταλλική ζάχαρη να είναι ορατή , τα αρώματα της κανέλας να μου χτυπούν κόκκινο στον εγκέφαλο, πλούσια κρέμα , βελούδινη υφή και το σιμιγδάλι να κάνει ένα περίεργο παιχνίδι στο στόμα …..
   
1lit Φρέσκο γάλα
100gr Βούτυρο
½ Κανέλα ξυλάκι
1 stick βανίλιας
200gr Ζάχαρη
1/2gr Αλατι 
90gr Σιμιγδάλι χοντρό
3 Αυγά
..........ZC
 
Δημοσίευση σχολίου