ΜΑΓΓΙΡΙ

Ένα μέρος από τα ζυμαρικά είναι τηγανισμένα και ενσωματωμένα
στο ζωμό που βράζουν τα υπόλοιπα δίνοντας του μια ιδιαίτερη γεύση και υφή .Για
την παρασκευή του χρειάζονται μοναχά τρία υλικά ,αλεύρι ,νερό και ελαιόλαδο . Καταναλωνόταν
σαν δείπνο σε
εποχές φτώχειας και ανέχειας την περίοδο της κατοχής και όχι μόνο .
εποχές φτώχειας και ανέχειας την περίοδο της κατοχής και όχι μόνο .
Το μαγγίρι έθρεψε
γενιές και γενιές στο νησί μας επειδή
εκτός από οικονομικό και εύκολο είναι και πολύ χορταστικό ,νόστιμο και θρεπτικό
.Τα παλιότερα χρονιά συνήθιζαν να καταναλώνετε από λεχώνες γιατί εθεωρείτο ότι
της βοηθούσε να παράγουν γάλα για τα μωρά τους
.Επίσης μπορεί να καταναλωθεί και σε γλυκιά εκδοχή αν προσθέσουμε ζάχαρη
ή μέλι και λίγο κανέλα από πάνω.
Αμππαρτζάκης Μανώλης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου