Παντζάρια τουρσί
Video !!

Στα αποστερημένα βάζα και όσο είναι ακόμα ζεστά βάζουμε τα παντζάρια και γεμίζουμε με το μείγμα της αλιπαστωσης . Χτυπάμε τα βάζα πάνω στον πάγκο ώστε να φύγει ο αέρας από μέσα, και αν υπάρχει κάποιο παντζάρι το οποίο έχει κολλήσει με κάποιο άλλο να ξεκολλήσει. Αν χρειαστεί παίρνουμε ένα πλαστικό κουταλάκι και τα κουνάμε .
Σφραγίζουμε τα βάζα και τα βουτάμε σε μια κατσαρόλα μεγάλη με αρκετό νερό το οποίο είναι στους 90C για 15 λεπτά . Το νερό πρέπει να είναι αρκετό ώστε να καλύπτει τα βάζα, όσο περισσότερο είναι το νερό τόσο καλύτερα διότι θα δημιουργηθεί περισσότερη πίεση στο βάζο . Οπότε καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μια ψιλή κατσαρόλα .
Βγάζουμε τα βάζα από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε φυσιολογικές συνθήκες
500γρ ζάχαρη
500γρ ξύδι
500γρ νερό
15γρ αλάτι
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από την φωτιά .
........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου