Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Κουνουπίδι τουρσί



Κουνουπίδι τουρσί
Video !!
Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντακια το πλένουμε σχολαστικά .  Σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό βουτάμε το κουνουπίδι για 2 λεπτά και στην συνέχεια το παγώνουμε ακαριαία σε ένα μπολ με πάγο . Τοποθετούμε το κουνουπίδι  σε ένα τρυπητό ώστε να στραγγίξει καλά.
Στα αποστειρωμενα βάζα και όσο είναι ακόμα ζεστά βάζουμε το κουνουπίδι , και γεμίζουμε με το μείγμα της αλιπαστωσης . Χτυπάμε τα βάζα πάνω στον πάγκο ώστε να φύγει ο αέρας από μέσα, και αν υπάρχει κάποιο κουνουπίδι το οποίο έχει κολλήσει με κάποιο άλλο να ξεκολλήσει. Αν χρειαστεί παίρνουμε ένα πλαστικό κουταλάκι και το κουνάμε .
Σφραγίζουμε τα βάζα και τα βουτάμε σε μια κατσαρόλα μεγάλη με αρκετό νερό το οποίο είναι στους 90C  για 15 λεπτά . Το νερό πρέπει να είναι
αρκετό ώστε να καλύπτει τα βάζα, όσο περισσότερο είναι το νερό τόσο καλύτερα διότι θα δημιουργηθεί περισσότερη πίεση στο βάζο . Οπότε καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μια ψιλή κατσαρόλα .
Βγάζουμε τα βάζα από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε φυσιολογικές συνθήκες

500γρ ζάχαρη
500γρ ξύδι
500γρ νερό
15γρ αλάτι  
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από την φωτιά .
..........ZC

Δημοσίευση σχολίου