Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Για ποιο λόγο Sous Vide



Για ποιο λόγο Sous Vide

Το φαγητό όπως έχω γράψει σε παλιότερη ανάρτηση είναι ανάμνηση, αρώματα , συναίσθημα, υφές. Αν καταφέρουμε μέσα στο πιάτο να εσωκλείσουμε όλα τα παραπάνω και πάρουμε συνταξιδιώτη την γεύση τότε το αποτέλεσμα το οποίο θα προκύψει θα είναι εκρηκτικό.
Η μαγειρική είναι μια τέχνη. Όλες οι τέχνες έχουν μια βάση που πάνω σε αυτή εξελισσόμαστε, προσαρμόζουμε καινούργιες τεχνικές και ιδέες.
Δεν νομίζω ότι η τεχνική του sous vide ακυρώνει την βάση της κλασικής μαγειρικής , αντιθέτως στηρίζετε πάνω σε αυτή. Είναι πολλές φορές που η μια τεχνική χρειάζεται την άλλη ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οπότε για να μπορέσουμε να κινηθούμε πάνω σε αυτές τις λεπτές γραμμές πρέπει να γνωρίζουμε καλή ‘ισορροπία’…
Τώρα αυτός που θα ρωτήσει, γιατί να μπλέξω με σακουλάκια , χρόνους , θερμοκρασίες, πίνακες  κτλ και να μην το κάνω με τον κλασικό τρόπο να τελειώνω ? Η απάντηση μου είναι
, κάντο όπως ξέρεις να τελειώνεις, που να μπλέξεις τώρα   ….

Σε αυτόν που θέλει να εξελιχθεί και ψάχνετε να κάνει ένα ακόμα βήμα θα μπορούσα να του μιλώ ώρες στο να του εξηγήσω τα θετικά και τα αρνητικά της τεχνικής. Επιγραμματικά Θα γράψω τα θετικά που έχω διαπιστώσει από την εμπειρία μου .

Σταθερή ποιότητα
Οικονομία
Υγιεινά
Γεύση
Γνώση

Νομίζω αυτά τα 5 είναι αρκετά στο να σας βάλουν στην διαδικασία σκέψης.   
Σε μια από τις επόμενες αναρτήσεις θα κάνω ανάλυση στα παραπάνω 
..........ZC

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Έχετε κάποιο βιβλίο σε ο, τι αφορά σε αυτήν την τεχνική; Θέλω να μαγειρεύω απλά στο σπίτι, μόλις πήρα το ρονερ. Είδα το βιβλίο του Allan Bay.
Σας ευχαριστώ πολύ
Βίκυ