Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Θερμοκρασίες ψησίματος αυγού sous vide

Το κάθε αυγό αποτελείτε από ασπράδι και κρόκο , το ασπράδι είναι 28gr μέσο όρο 87% νερό ,11% αλβουμίνη , ο κρόκος είναι 20gr μέσο όρο 50% νερό 31% λιπίδια και 16% πρωτεΐνη . Η διάμετρος εξαρτάτε από το μέγεθος άρα και από το βάρος .
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αυγό … πατήστε εδω

Όσο αφορά για το
ψήσιμο του αυγού έχει πολλές διαφορετικές θερμοκρασίες σε διαφορετικούς χρόνους . Πρέπει πρώτα να βρούμε τη θέλουμε να κάνουμε . Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το ασπράδι μόνο , θέλουμε μόνο κρόκο, θέλουμε να έχει υφή σαν μέλι κτλ. Είναι καλό να πειραματιστούμε σε διάφορες θερμοκρασίες και χρόνους . Θα σας δώσω ορισμένους χρόνους και θερμοκρασίες ώστε να το πραγματοποιήσετε , αξίζει τον κόπο . Εδώ θα ασχοληθούμε με τον κρόκο
Στους συγκεκριμένους χρόνους το ασπράδι θα είναι λιγότερο η περισσότερο σφιχτό

Τις επόμενες μέρες θα ανεβάσω φωτογραφίες
125 λεπτά στους 62 ° C
75 λεπτά στους 63 ° C
55 λεπτά στους 64 ° C
45 λεπτά στους 65 ° C
40 λεπτά στους 66 ° C
25 λεπτά στους 68 ° C



 ..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: