Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Καπνιστό κοτόπουλο !



Πως θα κάνουμε ένα τέλειο καπνιστό κοτόπουλο !

Κοτόπουλο  1800 γρ

Α)Μείγμα αλιπαστωσης
Αλάτι 530γρ
Μαύρη μπίρα 300γρ  
Νερό 3lit   

Β)Μείγμα επάλειψης
Μηλόξυδο 200γρ
Μέλι 200γρ

Για να φτιάξουμε το μείγμα της αλιπαστωσης αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κουβά . Παίρνουμε το κοτόπουλο και με την βοήθεια μια πιρούνας το τρυπάμε βαθιά ώστε να μπορεί να εισχωρήσει το μείγμα πιο εύκολα. Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο μείγμα και τοποθετούμε ένα βάρος από πάνω ώστε να είναι ολόκληρο βυθισμένο μέσα και το αφήνουμε 2 ½ ώρες μέσα .
 Στην συνέχεια βάζουμε τα υλικά από το μείγμα β σε ένα κατσαρόλι και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα λεπτό.
Κρεμάμε το κοτόπουλο μέσα στον θάλαμο κάπνισης και με ένα πινέλο αλείφουμε το υγρό το οποίο έχει προκύψει από το μείγμα β . Καπνίζουμε το κοτόπουλο  για 12 ώρες στους 30C (θερμοκρασία θαλάμου) και  για 2 ώρες στους 120 C .
Μπορεί η διαδικασία να είναι χρονοβόρα αλά το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας αποζημιώσει καλή επιτυχία !    
 .....ZC

Δημοσίευση σχολίου