Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Επίδραση αλατιού στην γεύση

Επίδραση αλατιού στην γεύση

Αλάτι γνωστό σε όλους . Αλάτι η κατά τους χημικούς χλωριούχο νάτριο είναι το μόνο φυσικό κρυσταλλικό ορυκτό που καταναλώνει ο άνθρωπος, το οποίο μας διατηρεί ζωντανούς και υγιείς.
Το αλάτι παίζει δυο σημαντικούς ρόλους στο φαγητό .  Πρώτον, μειώνει την πικρή γεύση και ενισχύει την γλυκύτητα . Και δεύτερον, επειδή μειώνει την πικρίλα, επιτρέπει όλα τα υπόλοιπα αρώματα να αναδυθούν. Αναγκαίο στο να έχουμε
μια ισορροπία .  
Είναι το γνωστό, ‘μυστικό’ συστατικό για 8000 χρόνια .
Τεχνολόγοι τροφίμων βασίζονται στο αλάτι για να ικανοποιήσουν τις προτιμήσεις μας,  στο χρώμα, την υφή, την εμφάνιση και το άρωμα. Όλες οι μελέτες  δείχνουν ότι οι καταναλωτές έχουν προτιμήσεις, και προτιμούν τα χαρακτηριστικά που μόνο το αλάτι μπορεί να προσφέρει.


..........ZC
Δημοσίευση σχολίου