Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Σαλάμι με ελιά και λιαστή ντομάτα !



Σαλάμι με ελιά και λιαστή ντομάτα !




Πριν οκτώ χρόνια η οικογένεια  μου μεγάλωσε κατά δυο άτομα με αποτέλεσμα να είμαστε ποιο προσεκτικοί στο τη προμηθευόμαστε από τρόφιμα. Έχουμε φτάσει πλέον σε ένα σημείο να πηγαίνουμε στο super market και να μην ξέρουμε τη να αγοράσουμε . Όσο ποιο πολλά δεν καταλαβαίνουμε από τα αναγραφόμενα συστατικά τόσο ποιο επικίνδυνο είναι. Με λίγα λόγια όπου υπάρχει ετικέτα υπάρχει και κίνδυνος όσο περίεργο και αν ακούγετε…  
Ορμώμενος από όλα αυτά αποφάσισα να φτιάχνω ένα σαλάμι και ένα ζαμπόν για τα οποία θα είμαι σίγουρος ότι δεν είναι προϊόντα συγκόλλησης, να είναι καθαρά ,δεν περιέχουν νιτρώδη, και επιπλέον, ορισμένες ουσίες (όπως οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες)  που παράγονται σε ορισμένα στάδια της επεξεργασίας του κρέατος (όπως το κάπνισμα) έχουν ενοχοποιηθεί για την αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνων του πεπτικού. Γενικότερα, τα νιτρώδη-νιτρικά αποτελούν ένα ζήτημα που έχει κατά καιρούς απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα λόγω των αρνητικών επιδράσεών τους στην υγεία..
Θα μπορούσα να μιλώ για ώρες πάνω σε αυτό το κομμάτι αλλά δεν θέλω να σας κουράσω… ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !

..........ZC

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Κυριε Ζηνωνα ευχαριστω για ολες τις συνταγες,αλλα αυτη για το σαλαμι με ελιες και λιαστη ντοματα λειπει απο την αναρτηση.