Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Βούτυρο Μπερ νουαζετ ( beurre noisette )


Πως θα κάνω βούτυρο Μπερ νουαζετ ( beurre noisette )
Μέσα από το video θα προσπαθήσω να σας δείξω πως θα κάνουμε το βούτυρο Μπερ νουαζτ (βούτυρο φουντουκιού ) . Για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει να πάρουμε ένα βούτυρο ανάλατο .(στο video χρησιμοποιώ αγελαδινό ) Το τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά 70C - 80C το βούτυρο διαχωρίζετε ήπια σε νερό , λίπος και τα στερεά του γάλακτος .  Τα στερεά του
γάλακτος θα κατακαθίσουν στον πάτο της κατσαρόλας και θα καραμελώσουν. Αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι το λίπος να πάρει ένα καφέ χρώμα και αρώματα που θυμίζουν φουντούκι . Όταν πλέον έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε παίρνουμε την λιπαρή ουσία προσεκτικά χωρίς να συλλέγουμε τα στερεά τα οποία είναι στον πάτο σουρώνουμε και το beurre noisette είναι έτοιμο .    
..........ZC

Δημοσίευση σχολίου