Πως θα κάνω βούτυρο Μπερ νουαζετ ( beurre noisette )
Μέσα από το video θα προσπαθήσω να σας δείξω πως θα κάνουμε το βούτυρο Μπερ
νουαζτ (βούτυρο φουντουκιού ) . Για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει να πάρουμε ένα
βούτυρο ανάλατο .(στο video χρησιμοποιώ αγελαδινό ) Το τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα
και σε σιγανή φωτιά 70C - 80C το βούτυρο διαχωρίζετε ήπια σε νερό , λίπος και τα στερεά
του γάλακτος . Τα στερεά του
γάλακτος θα
κατακαθίσουν στον πάτο της κατσαρόλας και θα καραμελώσουν. Αποτέλεσμα της διαδικασίας
είναι το λίπος να πάρει ένα καφέ χρώμα και αρώματα που θυμίζουν φουντούκι . Όταν
πλέον έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε παίρνουμε την λιπαρή ουσία προσεκτικά
χωρίς να συλλέγουμε τα στερεά τα οποία είναι στον πάτο σουρώνουμε και το beurre
noisette είναι έτοιμο . ..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου