Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Ιταλική μαρέγκα


Μέσα από το video θα προσπαθήσω να σας δείξω πως θα κάνω ιταλική μαρέγκα 


 

60gr Ασπράδι

15gr Ζάχαρη κρυσταλλική


150gr Ζάχαρη κρυσταλλική
60gr  Νερό

Σε ένα κατσαρόλι τοποθετούμε τα 150gr ζάχαρη με τα 60γρ νερό , το φέρνουμε σε σημείο βρασμού και με το θερμόμετρο περιμένουμε να φτάσει το σιρόπι στους 110c.
Στο mixer βάζουμε τα 60gr ασπράδι με τα 15gr ζάχαρη όταν το σιρόπι μας φτάσει τους 110c βάζουμε το mixer σε λειτουργία συνεχίζοντας παράλληλα το βράσιμο στο σιρόπι μέχρι τους 118c. Όταν το σιρόπι έχει πλέων φτάσει στον μαγικό αριθμό 118c το ενσωματώνουμε λίγο λίγο αλά με συνεχόμενη ροη μέσα στο mixer το οποίο δεν έχει σταματήσει  να ανακατεύει . Όταν πλέων
έχουμε προσθέσει όλο το σιρόπι συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 15 λεπτά.  Σε μια  λαμαρίνα βάζουμε ένα αντιπολιτικό φύλλο χαρτί και απλώνουμε πάνω σε αυτό το μείγμα . Βάζουμε  στον φούρνο στους 100c για περίπου μια ώρα και 30 λεπτά.
   ..........ZC


Δημοσίευση σχολίου