Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

ΣΕΣΚΟΥΛΑ ( ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΕΣΚΟΥΛΑ )



Το σέσκουλο είναι μια ποικιλία παντζαριού . Τα φύλλα του είναι μεγάλα, γυαλιστερά, αρκετά σκληρά και γραμμωτά. Τα φύλλα του σέσκουλου γίνονται σαλάτες αλλά τρώγονται κυρίως μαγειρεμένα, ενώ οι ντολμάδες από σέσκουλα είναι παραδοσιακό πιάτο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με αναλύσεις, έχει διαπιστωθεί ότι τα χόρτα περιέχουν φλαβονοειδή, δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προφυλάσσουν τον οργανισμό μας από τα καρδιαγγειακά νοσήμ
ατα και τον καρκίνο.Τα σέσκουλα έχουν καθαρτική δύναμη και είναι μαλακτικά για την κοιλιά όταν πίνει κανείς το ζουμί τους μαζί με λάδι και γάρο και λίγη σόδα.

Δημιούργησα ένα ριζότο με σέσκουλα και lemongrass όπου πραγματικά η γεύση του είναι μοναδική.
..........ZC
Δημοσίευση σχολίου