- Πως θα ψήσουμε σωστά την μοσχαρίσια
Μοσχαρίσια μπριζόλα … είναι το πιάτο του μερακλή , καλοφαγά .
Ένα κρέας γεμάτο πρωτεΐνη , κρεατίνη , βιταμίνη B6 , σίδηρο κ.α. Το κόκκινο κρέας
αποτελεί σημαντική πηγή σιδήρου -το άπαχο βόειο κρέας, έχει 2.7mg σιδήρου ανά
100g- και είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία, καθώς και για την
πρόληψη
ασθενειών, όπως η αναιμία.
Αυτά τα λίγα που προανέφερα νομίζω ότι το τοποθετούν αυτόματα
στον θρόνο των τροφών .
Όμως ας μπούμε στο ψητό …. Πως θα επιλέξουμε το κρέας , πως
θα
το ψήσουμε σωστά και πως πρέπει να το φάμε !
το ψήσουμε σωστά και πως πρέπει να το φάμε !

Την μεγαλύτερη σημασία παίζει η ράτσα του ζώου και οι συνθήκες
εκτροφής του. Άριστη μπριζόλα την οποία έχω δουλέψει αρκετά είναι black angus έχει
άριστη συμπεριφορά στο ψήσιμο και σου συγχωρεί και τυχόν λάθος . Και αυτή χωρίζετε
σε κατηγορίες , θα αναφερθώ παρακάτω . Προτιμούμε μεγάλα σε ηλικία ζώα από 300 έως
500kg έχουν πιο νόστιμο κρέας λόγο ισορροπημένης
διατροφής .
..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου