Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Herbs garden lato hotel menu

  Menu  Herbs garden lato hotel

Πάντα με την δουλεία μου νιώθω ένα περίεργο συναίσθημα να με διακατέχει, το οποίο δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια αλά το αποτυπώνω με μοναδικό τρόπο στα πιάτα μου.
Έτσι και με την κάρτα του εστιατόριου herbs garden το οποίο είναι στο Lato boutique hotel όπου και ειμαι Ex. Chef.
Με βασάνισε λίγο παραπάνω από το κανονικό ,αλλά το αποτέλεσμα με κάνει υπερήφανο . Είναι μια κάρτα βασισμένη στα αγνά τοπικά προϊόντα , αγνό παρθένο ελαιόλαδο, βότανα , φρούτα , τυριά , καρπούς , κρασιά  …. . Παραδοσιακές συνταγές οι οποίες αποτυπώθηκαν στα πιάτα με μοντέρνες τεχνικές…..
Κλείνοντας θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ολόκληρη την ομάδα που εμπιστεύτηκε, δούλεψε την κάρτα αυτή.

 

 

ΞΕΚΙΝΑΜΕ....


  • Σούπα με φρέσκα λαχανικά, αρωματισμένη με αγνό παρθένο ελαιόλαδο & σπασμένη βαρελίσια φέτα

  • Κρητικό σουφλέ πατάτας με ξινόγαλο, καραμελωμένα ντοματίνια & τραγανή κρούστα γραβιέρας

  • Παντζάρια με βαλσάμικο & θυμαρίσιο μέλι, τηγανιτές μπάλες Κρητικών τυριών και πουρέ από ανθόγαλο με καβουρδισμένα φουντούκια.

  • Τραγανά μπουρεκάκια από χωριάτικο φύλλο γεμισμένα με Κρητική μυζήθρα, μελιτζάνα & μυρωδικά, πάνω σε πικάντικη μαρμελάδα πιπεριάς.

  • Μπουτάκια κοτόπουλου μελωμένα με πετιμέζι, λιαστή ντομάτα & ζεστό σουσάμι.

  • Γαύρος μαρινάτος σε μηλόξυδο, αγνό παρθένο ελαιόλαδο & μυρωδικά Κρήτης, με τραγανά πράσινα φύλλα.

  • Χταποδάκι μαριναρισμένο σε χωριάτικο ξύδι με αστεροειδή γλυκάνισο, πάνω σε ελαφριά κρέμα φάβας με καραμελωμένα κρεμμύδια.

  • Μύδια σοτέ με φρέσκο θυμάρι, σβησμένα με παλαιωμένο κονιάκ και άγρια μανιτάρια σε ελαφρύ ζωμό θάλασσας.

 ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΕΠΟΧΗΣ


  • Καρδιές από σπανάκι, ρόκα & ρόδι με παλαιωμένο χωριάτικο ξύδι, ταχίνι & μέλι, θρυμματισμένη ξινομυζήθρα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και φιλέτα φρέσκου πορτοκαλιού.

  • Τραγανά φύλλα σαλάτας με ξινόμηλο, γραβιέρα Κρήτης και χυμό από μοσχολέμονο & αβοκάντο.

  • Πράσινη σαλάτα με προσούτο Ευρυτανίας, καρύδια & σπασμένο παστέλι με βινεγκρέτ από σιναπόσπορο & σύκα.

 ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΑΣ

  • Ριζότο με άγρια μανιτάρια, ελαφριά αρώματα δενδρολίβανου και γραβιέρα Κρήτης 12 μήνης ωρίμανσης.

  • Σκιουφιχτά Μεσσαρίτικα μακαρούνια με φρέσκα Σαντορινιά ντοματίνια αρωματισμένα με βασιλικό και ανθότυρο Κρήτης.

  • Σπαγγέτι με σολομό σβησμένο με σαμπάνια, φρέσκια κρέμα & μυρωδικά.

  • Μακαρονάδα με γαρίδες μαριναρισμένες σε Κρητικό ελαιόλαδο, με πικραμύγδαλο και ώριμη ντομάτα.

 ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ & ΑΛΛΑ



  • Τρυφερό στήθος κοτόπουλου με ανθόγαλο & μαντζουράνα, πάνω σε σιγοψημένο χόντρο και φρέσκια ντομάτα.

  • Μπιφτέκι μοσχαρίσιο (400γρ.) με αξεφλούδιστες τηγανιτές πατάτες, χοντρό θαλασσινό αλάτι & φρέσκια ρίγανη.

  • Σιγοψημένη χοιρινή πανσέτα καραμελωμένη με γλάσο από μέλι, ρακί, γλυκάνισο και σκόρδο, με άγρια μανιτάρια & πολτό ελιάς.

  • Κουνέλι τσιγαριστό με θυμάρι & δενδρολίβανο πάνω σε ζεστή βαρελίσια φέτα, με χωριάτικες τηγανιτές πατάτες.

  • Αρνάκι γάλακτος με μυζήθρα Κρήτης, σάλτσα μάνγκο & δενδρολίβανο με αλόη βέρα.

  • Μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος (550gr), πάνω σε πουρέ αρωματισμένης πατάτας με λικέρ μήλου και καβουρδισμένα καπνιστά φουντούκια.

  • Λαβράκι σοτέ σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο με θυμάρι και βελούδινο πουρέ από ρεβίθια με λάδι μαστίχας Χίου.

  • Σολομός μαριναρισμένος σε παρθένο ελαιόλαδο με ρίγανη, πάνω σε βλίτα σοτέ με μοσχολέμονο & φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΑΣ



  • Κρέμα καραμελωμένης λευκής σοκολάτας με φρέσκια βανίλια και ξύσμα λεμονιού.

  • Semifreddo με καραμελωμένα φουντούκια & αμύγδαλα πάνω σε σάλτσα καραμέλας.


  • Μπαβαρουάζ σοκολάτας valrhona (40 % cacao) με φρούτα, πραλίνα & τραγανό μπισκότο dacquoise.

  • Ζεστό & υγρό σουφλέ σοκολάτας και παγωτό από φρέσκο γάλα.


..........ZC
Δημοσίευση σχολίου