Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Σφυρίδα sous vide

Σφυρίδα φρικασέ με ζεστό αυγολέμονο από τζιτζερ , lemongrass ,πάνω σε βλίτα σοτέ και γη από ελιά.



Η σφυρίδα έχει χαρακτηριστικό πράσινο σκούρο προς χάλκινο χρώμα, ενώ μερικές φορές μπορεί το χρώμα της να είναι και καφέ. Έχει προτεταμένη κάτω σιαγονα και μεγάλο στόμα.
Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι που μπορεί να μας καλύψει αρκετές διατροφικές ανάγκες.


Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι που
μπορεί να μας καλύψει αρκετές διατροφικές ανάγκες. Είναι χαμηλής θερμιδικές αξίας (118 kcal/ 100γρ), με μόνο με 2% λιπαρά. Είναι καλή πηγή πρωτεΐνών και αμινοξέων . Επίσης είναι καλή πηγή βιταμίνης Β6 (βοηθά στο νευρικό σύστημα και τον μεταβολισμό), βιταμίνης Β12 ( επιδρά στο νευρικό σύστημα, συμμετέχει στη δημιουργία αιμοφόρων αγγείων και τον μεταβολισμό της τροφής) και παντοθενικού (βοηθά στην παραγωγή ενέργεια). Ακόμα μπορεί να καλύψει σε μεγάλο ποσοστό τις ανάγκες μας σε φώσφορο και κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο.



Το συγκεκριμένο ψάρι ήταν 8400gr  το οποίο το έκανα φιλέτο. Tο κεφάλι και τα κόκαλα τα έβρασα και πήρα ζωμό. Τον άφησα και κατέβηκε αρκετά και τον πέρασα από τουλουπάνι. Σε μια κατσαρόλα σόταρα σε ελαιόλαδο κρεμμύδι πράσο lemongrass , τζιτζερ και σκόρδο έσβησα  λευκό κρασί πρόσθεσα 1lit ζωμού και 300gr dashi. Έκοψα την σφυρίδα σε μερίδες την τοποθέτησα σε σακουλάκια και πρόσθεσα μέσα 150gr από τον ζωμό . Έψησα sous vide στους 58C για 35 λεπτά και τα υγρά τα αυγόκοψα .    

..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: