Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Πως θα κάνω λικέρ



Πως θα κάνω λικέρ
  • Λικέρ φράουλας
Υλικά 1
300γρ  ζάχαρη
120γρ  Νερό
170γρ  Φράουλα
350γρ  Vodka
1stick   Βανίλιας
Υλικά 2
170γρ  Φράουλα
50γρ    Ζάχαρη
50γρ    napoleon martell ή κάποιο κονιάκ

Σε μια κατσαρόλα θα  βράσουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι η θερμοκρασία να πάει
115C θα προκύψει ένα βαρύ σιρόπι , όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά θα του ρίξουμε μέσα το stick βανίλιας , θα το αφήσουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου. Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε μέσα στο κρύο σιρόπι ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και την vodka . Τοποθετούμε όλο το μείγμα σε ένα αποστερημένο γυάλινο μπουκάλι . τοποθετούμε το μπουκάλι μέσα σε ένα δροσερό ντουλάπι κουνώντας το περιοδικά για μια εβδομάδα ! Μετά από 7 ημέρες θα θα ανοίξουμε το λικέρ θα το σουρώσουμε από ένα σουρωτό και θα προσθέσουμε τα υλικά από το 2 θα ταπώσουμε την φιάλη και θα επανατοποθετήσουμε το μπουκάλι στο ντουλάπι για ακόμα μια εβδομάδα συνεχίζοντας να το κουνάμε περιοδικά . Τέλος θα σουρώσουμε από τούλι αρκετά καλά και θα το αφήσουμε να ωριμάσει πριν το καταναλώσουμε για ένα μήνα …..  αντισταθείτε !  όσο ωριμάζει τα αρώματα , γλυκάδα , σπιρτάδα θα μαλακώνουν . Καλή επιτυχία !
..........ZC
Δημοσίευση σχολίου