Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

miso past super food


 
Miso

Πως θα κάνω miso soup
Το miso είναι ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και τη γεύση . Παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι , ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί μακροχρόνια ζύμωση με ειδικά ένζυμα.
Το Miso θεωρείτε ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο , αφού ένα κουταλάκι του γλυκού miso περιέχει 200-300 χιλιοστογραμμάρια νάτριου !!!
Πολλές οργανώσεις όπως η American Diabetes Association, η American Heart Association και η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, συνιστούν κατανάλωση οσπρίων ως την βασική ομάδα τροφίμων για την πρόληψη των ασθενειών και την βελτίωση της υγείας μας .
Δυο κουταλιές σούπας η οποία έχει miso είναι ισοδύναμη με το ¼ φλιτζανιού από όσπρια

  •  Σούπα miso

1 lit       Dashi.
3κ/γ     Miso white .
2κ/γ     Wakame (αποξηραμένο). Το οποίο έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό
50gr     Ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι .
            Σησαμέλαιο
 
Διαλύουμε μέσα στο dashi το miso και το ζεσταίνουμε .
Σε ένα μπολ τοποθετούμε λίγα από τα wakame λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε την σούπα .Τελειώνουμε με μερικές σταγόνες σησαμέλαιο ……. Τα λόγια είναι περιττά !
........ZC
Δημοσίευση σχολίου