Miso …
Πως θα κάνω miso
soup
Το miso
είναι ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και τη γεύση . Παρασκευάζεται
κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι , ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν
υποστεί μακροχρόνια ζύμωση με ειδικά ένζυμα.
Το Miso θεωρείτε ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο , αφού ένα κουταλάκι
του γλυκού miso περιέχει 200-300 χιλιοστογραμμάρια νάτριου !!!
Πολλές οργανώσεις όπως
η American Diabetes Association, η American Heart Association
και η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, συνιστούν κατανάλωση οσπρίων ως την βασική ομάδα τροφίμων για την πρόληψη των ασθενειών και την βελτίωση της υγείας μας .
Δυο κουταλιές σούπας η οποία έχει miso είναι ισοδύναμη
με το ¼ φλιτζανιού από όσπρια
1 lit Dashi.
3κ/γ Miso white .
2κ/γ Wakame (αποξηραμένο). Το οποίο
έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό
50gr Ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι .
Σησαμέλαιο
Διαλύουμε μέσα στο dashi το miso και το ζεσταίνουμε
.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε λίγα από τα wakame λίγο φρέσκο
ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε την σούπα .Τελειώνουμε με μερικές σταγόνες
σησαμέλαιο ……. Τα λόγια είναι περιττά !
........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου