Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Πως θα φτιάξω μυζήθρα !!!


Πως θα φτιάξω μυζήθρα  !!! 
Το ορό η το τυρόγαλο που έχουμε κρατήσει από την φέτα το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε λίγο ακόμα γάλα ώστε να μας δώσει περισσότερο τυρί όταν το γάλα φτάσει περίπου στους 80 βαθμούς (και κρατώντας το σε αυτή την θερμοκρασία) 
  θα αρχίσει να εμφανίζετε στην επιφάνια το τυρί δεν το μαζεύουμε άμεσος , με την βοήθεια μιας κουτάλας και με απαλές κινήσεις το βουτάμε μέσα στον ορό αυτό θα το επαναλάβουμε για  2 -3 φορές όχι παραπάνω ώστε να πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερο τυρί στην συνέχεια με την βοήθεια του τρυπητού θα μαζέψουμε το τυρί και θα το βάλουμε στην τσαντιλα θα το κρεμάσουμε και θα το αφήσουμε να στραγγίσει …   το τυράκι μας είναι έτοιμο.  
 
..........ZC
Δημοσίευση σχολίου