Είναι ένα γαλάκτωμα που η βάση του είναι η Hollandaise . Η μόνη
διαφορά είναι η προσθήκη ορισμένων ακόμα υλικών.
Τα υλικά που χαρακτηρίζουν την béarnaise είναι ξύδι εστραγκόν , εσαλοτ , αυγό
βούτυρο .
Παίρνουμε
μια κατσαρόλα πάντα με βαρύ πάτο και τοποθετούμε μέσα μερικούς κόκκους πιπέρι
λίγο ξύδι , νερό, εσαλοτ ,και το εστραγκόν τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού και τα
κατεβάζουμε στο μισό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για να μπορέσουμε να προσθέσουμε
το αυγό ( αυτό το βήμα μπορούμε να το
έχουμε προετοιμασμένο έτσι ώστε την ώρα του πασου να είμαστε γρήγοροι ) Όταν πλέων είναι κρύα θα προσθέσουμε των
κρόκο θα ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή
φωτιά ( η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβεί τους 65 ) θα αποσύρουμε την
κατσαρόλα από την φωτιά και θα αρχίσουμε να προσθέτουμε το βούτυρο μετά από
μερικά δευτερόλεπτα το γαλάκτωμα είναι έτοιμο .(σε αυτό το σημείο περνάμε το γαλάκτωμα
από σινουα ) Τέλος προσθέστε λίγο λεμόνι ώστε να έρθουν όλα σε ισορροπία ελάχιστο
αλάτι, πιπέρι και εστραγκόν .
Όσο αφορά συνταγή θεωρώ πως δεν υπάρχει κάτι σταντρ απλός τα φέρνεις σε
ισορροπία την στιγμή
..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου