Σάλτσα όπου η ρίζες της είναι από την Προβηγκία
και η
κλασική συνταγή αποτελείτε από σκόρδο
ελαιόλαδο , για να την δέσουν προσθέτουν αυγό και λίγο μουστάρδα. Στην ουσία δημιουργούν
ένα γαλάκτωμα
Οπότε για να
φτιάξουμε το γαλάκτωμα θα πρέπει να συνδέσουμε το νερό , με την λιπαρη ουσία και μια τασιενεργη .Το μόνο που μένη είναι η
τασιενεργη ουσία εγώ επιλέγω ζελέ μέντας.
Θα πάρουμε δυο σκελίδες σκόρδο θα της αλατίσουμε ( αυτό θα βοηθήσει
ώστε να βγάλουν τα υγρά ) θα της ψιλοκόψουμε με ένα μαχερι . Με την βοήθεια από
ένα γουδί θα τις πολτοποιήσουμε προσθέτοντας μερικές σταγόνες λεμόνι και 1/2 κουταλιά νερό . Στην συνέχεια σταδιακά θα προσθέτουμε το ελαιόλαδο
ώσπου να γίνει μια παχύρευστη κρέμα .Τέλος θα προσθέσουμε λίγο αλάτι ,πιπέρι .
..........ZC
Τώρα αν θέλουμε να την κάνουμε ποιο πηχτή την παραπάνω εκδοχή
πρέπει να της προσθέσουμε τασιενεργα μόρια. Μια απλή μέθοδο είναι να τοποθετήσουμε
ένα αυγό .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου