Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Alioli ΓΑΛΑΚΤΟΜΑ


Σάλτσα όπου η ρίζες της είναι από την Προβηγκία
και η κλασική συνταγή αποτελείτε  από σκόρδο ελαιόλαδο , για να την δέσουν προσθέτουν αυγό και λίγο μουστάρδα. Στην ουσία δημιουργούν ένα γαλάκτωμα
  Οπότε για να φτιάξουμε το γαλάκτωμα θα πρέπει να συνδέσουμε το νερό , με την λιπαρη ουσία  και μια τασιενεργη .Το μόνο που μένη είναι η τασιενεργη ουσία εγώ επιλέγω ζελέ μέντας.
Αλλά ας δούμε πρώτα την κλασική συνταγή …
Θα πάρουμε δυο σκελίδες σκόρδο θα της αλατίσουμε ( αυτό θα βοηθήσει ώστε να βγάλουν τα υγρά ) θα της ψιλοκόψουμε με ένα μαχερι . Με την βοήθεια από ένα γουδί θα τις πολτοποιήσουμε προσθέτοντας μερικές σταγόνες λεμόνι και 1/2 κουταλιά νερό . Στην συνέχεια σταδιακά θα προσθέτουμε το ελαιόλαδο ώσπου να γίνει μια παχύρευστη κρέμα .Τέλος θα προσθέσουμε λίγο αλάτι ,πιπέρι .  
 
Τώρα αν θέλουμε να την κάνουμε ποιο πηχτή την παραπάνω εκδοχή πρέπει να της προσθέσουμε τασιενεργα μόρια. Μια απλή μέθοδο είναι να τοποθετήσουμε ένα αυγό .

..........ZC
Δημοσίευση σχολίου