Macarons αρωματισμένα με τριαντάφυλλο ελαφριά κρέμα γαλακτομπούρεκου με λευκή σοκολάτα και αφρός κανέλας
macarons είναι ένα γλυκό ζαχαροπλαστικής. Το όνομά του προέρχεται από μια ιταλική λέξη "Maccarone" ή "maccherone". Αυτή η λέξη είναι η ίδια από ammaccare, που σημαίνει σπάτε ή beat,
500 gr ζαχαρη κάνουμε ένα κιγε 117 - 119
Λίγο νερό
500 gr αμύγδαλο σκόνη περασμένο από κόσκινο
500 gr άχνη ζάχαρη
200 gr ασπράδι
1.5 gr αλμπουμινη
200 gr ασπράδι ελαφριά μαρέγκα
50 gr άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε μια καραμελα με τα πρωτα υλικα (119 c )και παραληλα χτυπαμε σε ελαφριά μαρέγκα τα 200 gr ασπραδι και τα 50gr αχνη(ένα stick βανιλιας και μερικες σταγονες λεμόνι ) προσθέτουμε το σιρόπι μέσα στην μαρέγκα έχοντας το mixer σταθερά στην μεσαία ταχύτητα . Βάζουμε τον κιγε σε μια μπασινα μέχρι να κρυώσει καλά (εκτός ψυγείου) στην συνέχεια ενσωματώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά τα κάνουμε ένα μείγμα .Ψήνουμε στους 180 για 12 λεπτά (αυτό διαφέρει από φούρνο σε φούρνο )
Τέλος βάζουμε λίγο ροδόνερο και μόλις βγουν από τον φούρνο τα ραντίζουμε απαλά .….zc
..............ZC
1 σχόλιο:
καλησπέρα, μπορείς να μου πεις πως παρασκευάζεις το κιγιε;
Ευχαριστώ,
Νίκος
Δημοσίευση σχολίου