Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

καπρικο




..Το Καπρικό αποτελεί παλιά παραδοσιακή συνταγή από τα Χανιά της Κρήτης είναι κομμάτι χοιρινού το οποίο είναι τυλιγμένο σε φέτες λεμονιού και μαγειρεμένο για αρκετές ώρες σε ξυλόφουρνο.           Επέλεξα Βιολογική χοιρινή πασέτα μαγειρεμένη sous vide στους 64  για 30 ώρες πάνω σε μους γλυκοκολοκύθας αρωματισμένη με μέντα γη από ελιά , ελαιόλαδο  και γαλάκτωμα λεμονιού με θυμαρίσιο μέλι και αλόη βέρα.

........ZC










 

1 σχόλιο:

Vita είπε...

Όχι μόνο στα Χανιά! Σε όλη την Κρήτη κάνουμε καπρικό. Ειδικά στη Βόνη Ηρακλείου και στα γύρω χωριά, κάνουν υπέροχο καπρικό. Αν βρεθείτε κάποια χρονιά στις 17 Ιουλίου στην περιοχή (είναι το πανηγύρι τους για την Αγία Μαρίνα) μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε