Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Πουρές Ρόκας

Ο συγκεκριμένος έχει μπει με siphon    

 
900gr   Ρόκα
            Ελαιόλαδο
100gr   Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
            Κλαράκια θυμάρι
200 gr  Ζωμός
200 gr  Κρέμα

Ζεματίζουμε τα φύλλα ρόκας και τα παγώνουμε σε πάγο τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα πολτοποιούμε στο mixer μαζί με 5 τεμ πάγου.
( η διαδικασία αυτή γίνετε για να μην χάσουν το χρώμα τα παγάκια στο mixer τα τοποθετούμε για να μην ζεσταθούν τα φύλλα κατά το χτύπημα !!!  )
Μαραίνουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο προσθέτουμε το θυμάρι  τον ζωμό και την κρέμα και το κατεβάζουμε στην μέση  περνάμε την κρέμα δένουμε αν χρειαστεί με beurre manie  και προσθέτουμε την ρόκα αλάτι πιπέρι η ρόκα που θα προσθέσουμε είναι στην κρίση μας !!!
..........ZC
Δημοσίευση σχολίου