Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η σύγχρονη μαγειρική τέχνη αποτελεί αναβίωση της αρχαίας ελληνικής μαγειρικής . Είναι ώμος βέβαιο ότι ότι η βάση για τις προόδους της βρίσκεται στην αρχαιοελληνική μαγειρική κληρονομία που ξαναέφερε στο φως η αναγεννησιακή έρευνα . Η αναμφισβήτητη αυτή αλήθεια συσκοτίζεται από τους ξενόγλωσσους τίτλους των διαφόρων σύγχρονων συνταγών.
Βέβαια η ανάπτυξη της σύγχρονης μαγειρικής τέχνης γίνετε με την ανταλλαγή της πήρας και των σχετικών με την μαγειρική επιστημονικών επιτεύξεων όλων των λαών σε παγκόσμια βάση .
Είναι όμως όχι μόνο δικαίωμα αλά
και καθήκον μας να ξεκαθαρίσουμε της ακριβείς διαστάσεις και να τονίσουμε το ειδικό βάρος της πλούσιας εθνικής μαγειρικής μας κληρονομίας.
Είναι ακόμα καθήκον μας στο άμεσο μέλλον με μια γόνιμη συνεργασία Ελλήνων γλωσσολόγων και μαγείρων ανωτάτου επιπέδου να απαλλάξουμε τις διάφορες ξένες σπεσιαλιτέ από της ξενικές ονομασίες τους και να τις αποκαταστήσουμε στην αρχική ελληνική υπόσταση τους , εξαλείφοντας τις φθορές που έχουν υποστεί από τα γούστα των διαφόρων ξένων λαών ..





..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: