Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

πατατες συνταγες




Η πατάτα είναι μια πλούσια φυσική πηγή σε πολλά θρεπτικά συστατικά που ξεχωρίζει για τη μεγάλη διατροφική της αξία.
Η πατάτα είναι ένα κηπευτικό που περιέχει 80% νερό και 20% περίπου ξηρή ουσία.
Η δηλητηριώδης σολανίνη βρίσκεται σε όλα τα πράσινα μέρη του φυτού τα οποία δεν είναι κατάλληλα για τροφή.
Οι ποικιλίες της πατάτας καθορίζονται κυρίως από το εξωτερικό χρώμα της φλούδας της (κίτρινο, καφέ, ροζ, κόκκινο ή μωβ) αλλά και το χρώμα της σάρκας της (άλλοτε άσπρο, στο χρώμα του δέρματος ή ελαφρά κίτρινο) και σε κάθε περιοχή του κόσμου, έχουν αναπτυχθεί - επιλεγεί διαφορετικές ποικιλίες οι οποίες ευδοκιμούν μ ε τον καλύτερο τρόπο στις κατά τόπους εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες. Από τις ποικιλίες της πατάτας που καλλιεργούνται η κυριότερη που καλλιεργείται είναι η κίτρινη πατάτα.
Η κατανάλωση πατάτας γίνεται με όλους τους πιθανούς τρόπους, είτε ως νωπό, είτε ως μεταποιημένο προϊόν.
Αυτό που θα σας παρουσιάσω σε λίγες μέρες σε video είναι πώς μπορείτε να κάνετε την τέλια μαγειρεμένη πατάτα με απλό τρόπο, η έρευνα έγινε από τον Heston Blumenthal , απλά δουλέψαμε λίγο παραπάνω την μελέτη και νομίζω ότι πήγαμε το αποτέλεσμα ένα σκαλοπάτι πιο πάνω…






..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: