Ήμουν ένδεκα όταν άρχισε αυτός ο πρώτος έρωτας .. από τα πρώτα λεπτά που μπορώ να θυμηθώ ήμουν μαγεμένος ,περίεργος να δω την κατάληξη ,το αποτέλεσμα και γεμάτος απορίες που δεν ήταν σωστό να εκφράσω λόγω του ότι είμαι αγόρι οπότε παρακολουθούσα σιωπηλά το μεγάλο τζάκι της θειας της Ουρανίας με την φωτιά και το τηγάνι γεμάτο λάδι να περιμένει υπομονετικά το αγαπημένο μου φαγητό πατάτες τηγανιτές …. Την γιαγιά την Κατίνα που το σπίτι είναι σημειο αναφοράς εκεί μεγάλωσε όλη την οικογένεια μαγειρεύοντας στην αυλή του σπιτιού τα καλοκαίρια κουνέλι , ομελέτα ντολμαδάκια… μυρωδιές και αγάπη πλημύριζαν την γειτονία που με έκαναν ευτυχισμένο . Ήταν σχεδόν αδύνατο να ξεφύγω με έκαναν να το αγαπήσω ακόμα περισσότερο και να θέλω και εγώ να ικανοποιώ τους ανθρώπους με τα φαγητά μου ....ZC

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑ




1 200 gr ντομάτες
500 gr καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
1 λεμόνι
3 gr αγαρ αγαρ
4 gr τζιτζερ ψιλοκομμένο

Κόβουμε τις ντομάτες στα 2 και αφαιρούμε τους σπόρους.
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα της ντομάτες και όλα τα υλικά και βράζουμε για 7 -8 λεπτά σε σιγανή φωτιά . κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε όλο το βράδυ να ξεκουραστεί , την επόμενη μέρα το ξαναβράζουμε ξεσκέπαστο ,104 το σημείο πήξης τέλος προσθέτουμε το αγαρ αγαρ και το βράζουμε για 1λεπτο το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα .
Δοκιμάστε πε παγωτό από πρόβιο γιαούρτι ΚΡΗΤΗΣ !!!





..........ZC

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

fainetai polu wraio!!
na sas rwthsw kati... poia einai h xrhsh tou agar agar? an den to valeis tha xasei se geush h marmelada? skeftomai na dokimasw th suntagh alla den kserw an tha vrw to agar agar
kai kati allo... mhpws h zaxarh einai ligh gia to desimo ths marmeladas?

euxaristw

ZINONAS είπε...

Όλα τα φρούτα περιέχουν πηκτίνη άλλα σε περισσότερο βαθμό άλλα σε λιγότερο, βοηθά στο να κάνει την υφή της μαρμελάδας πιο παχύρευστη και να μην ζαχαριάσει , μπορείς να βάλεις πηκτίνη σε σκόνη την αναλογία θα την βρεις στο κουτί από μάρκα σε μάρκα διαφέρει , μπορείς να βάλεις ζελατίνη κ.α αν δεν βρεις τίποτα απλός μην βάλεις , απόλυες στο γευστικό αποτέλεσμα θα είναι μικρές . το αγαρ αραρ είναι ένα πηκτικό το οποίο παρασκευάζετε στις ασιατικές χώρες από φύκια είναι σχεδόν άγευστο θα το βρεις σε σκόνη λευκή, ελπίζω να βοήθησα .. στην διάθεση σου για ότι άλλο χρειαστείς .

ZINONAS είπε...

Όσο αφορά την ζάχαρη αυτό είναι στην κρίση του καθένα το πόσο ζάχαρη θα βάλει και έχει να κάνει με το πόσο θέλει να βράσει την μαρμελάδα όσο πιο πολύ ζάχαρη βάλεις τόσο πιο γρήγορα θα γίνει η μαρμελάδα με αποτέλεσμα η πρώτη υλη να μένει ακέραια όσο λιγότερη ζάχαρη βάλεις τότε θα παρατηρείς αλλαγές στο σχήμα της πρώτης ύλης η γλυκύτητα δεν θα αλλάξει από την στιγμή βέβαια που έχουμε σαν κύριο γνώμονα την θερμοκρασία και το σημείο πήξης 104 . για αυτό και σε πολλά γλυκά του κουταλιού θα δεις διαφορετικές αναλογίες ζάχαρης !!!!