Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Caviar melon ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΕΠΟΝΙ ΜΕ TEXTURAS

Caviar melon ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΕΠΟΝΙ ΜΕ TEXTURAS molecular gastronomy
250gr Χυμό από πεπόνι
2gr Algin από την σειρά TEXTURAS FERRAN ADRIA
500gr Νερό
2.5gr CALCIC από την σειρά TEXTURAS FERRAN ADRIA

Α) μέθοδος

Σε ένα αποχυμωτή συλλέγουμε των χυμό από το πεπόνι και τον ξανακατέβουμε με τα 2gr Algin από την σειρά TEXTURAS FERRAN ADRIA.
Μέσα στο νερό ξανακατέβουμε τα 2.5gr CALCIC από την σειρά TEXTURAS FERRAN ADRIA μέχρι να διαλάθει καλά .
Τοποθετούμε το μείγμα από το πεπόνι σε μια σύριγγα , η σε ένα μπιμπερό και ρίχνουμε σταγόνα σταγόνα από το μείγμα μέσα στο νερό , το αφήνουμε μέσα φια μερικά λεπτά το συλλέγουμε με ένα τρυπητό και το ξεπλένουμε .

Β) μέθοδος

Παίρνουμε τον πουρέ από ένα πεπόνι τον τοποθετούμε σε ένα rotaval και συλλέγουμε το απόσταγμα η αναλογίες είναι η ίδιες με παραπάνω η μόνη διαφορά που θα συναντήσουμε θα είναι στο χρώμα το οποίο θα είναι λευκό διότι είναι απόσταγμα, στο άρωμα το οποίο θα είναι πολλή έντονο, και στην ποσότητα από τον πουρέ πεπόνι που θα χρειαστούμε για να μαζέψουμε τα 250gr χυμό η οποία θα είναι πολύ περισσότερη. Συμβουλή να δουλέψετε τον κάδο του rotaval σε χαμηλή θερμοκρασία για καλύτερο αποτέλεσμα .



><><><><

Δεν υπάρχουν σχόλια: