Θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναφορά στης νέες τάσης και τεχνικές που τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει και μπαίνουν όλο ένα και περισσότερο στης επαγγελματικές κουζίνες , όταν χρησιμοποιηθούν από έμπυρα χέρια απογειώνουν το γενικό σύνολο του πιάτου , τονίζουν τα σημεία που πραγματικά χρειάζεται η απλά το συμπληρώνουν στην εικόνα , όταν οι τεχνικές χρησιμοποιούνται από αδαής το αποτέλεσμα είναι τραγικό πολλές φορές και επικίνδυνο ,απλά επιδιώκουν να τοποθετήσουν στο πιάτο κάτι διαφορετικό που τις περισσότερες φορές δεν είναι σωστό και δεν δένει με το σύνολο του πιάτου . Οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτική στης γενεές αποφάσεις που παίρνουμε για να ολοκληρώσουμε ένα έργο, και σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι το αναμενόμενο.
Και ας μην ξεχνάμε ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.
Το καλοκαίρι ειχα μια κουβέντα με τον Ettore Botrini τον οποίο θεωρό πολύ ταλαντούχο και ευφυή άνθρωπο η συμβουλή του ήταν στροφή στην παράδοση….
συμπέρασμα παραδοσιακή κουζίνα με ελάχιστα στοιχειά εκμοντερνισμού γιατί η επιστήμη είναι μια τεράστια πηγή κατανόησης της μαγειρικής και έμπνευση για την δημιουργία νέων συνταγών… ώμος μην ξεχνάμε πως η παράδοση είναι η βάση που πρέπει να κατανοήσουμε αν θέλουμε πραγματικά να επιτύχουμε.
Πριν μερικά χρόνια είχα την τύχη να δουλεύω σε μια πολυεθνική εταιρία Iberostar , εκεί γνώρισα σπουδαίους συνεργάτες ένας από αυτούς ήταν η Κ Στεφανάκη Ιουλία διευθύντρια της εταιρίας , με δική της πρωτοβουλία πραγματοποίησα ένα ταξίδι στην Ισπανία και είχα την τιμή να βρίσκομαι σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου El Bulli μαζί με των Ferran Adrià μπόρεσα να δω διάφορα πράγματα που μέσα από αυτό το blog θα τα μοιραστώ μαζί σας ,πιστεύω πώς οι γνώσεις πρέπει να δίνονται απλόχερα (ότι δίνεις παίρνεις ) και όχι να φυλάσσονται (δεν είναι ιδιοκτησίας μας ) μόνο έτσι θα πάει μπροστά αυτό που αγαπάμε να το θυμάστε αυτό.
Και ας μην ξεχνάμε ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.
Το καλοκαίρι ειχα μια κουβέντα με τον Ettore Botrini τον οποίο θεωρό πολύ ταλαντούχο και ευφυή άνθρωπο η συμβουλή του ήταν στροφή στην παράδοση….
συμπέρασμα παραδοσιακή κουζίνα με ελάχιστα στοιχειά εκμοντερνισμού γιατί η επιστήμη είναι μια τεράστια πηγή κατανόησης της μαγειρικής και έμπνευση για την δημιουργία νέων συνταγών… ώμος μην ξεχνάμε πως η παράδοση είναι η βάση που πρέπει να κατανοήσουμε αν θέλουμε πραγματικά να επιτύχουμε.
Πριν μερικά χρόνια είχα την τύχη να δουλεύω σε μια πολυεθνική εταιρία Iberostar , εκεί γνώρισα σπουδαίους συνεργάτες ένας από αυτούς ήταν η Κ Στεφανάκη Ιουλία διευθύντρια της εταιρίας , με δική της πρωτοβουλία πραγματοποίησα ένα ταξίδι στην Ισπανία και είχα την τιμή να βρίσκομαι σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου El Bulli μαζί με των Ferran Adrià μπόρεσα να δω διάφορα πράγματα που μέσα από αυτό το blog θα τα μοιραστώ μαζί σας ,πιστεύω πώς οι γνώσεις πρέπει να δίνονται απλόχερα (ότι δίνεις παίρνεις ) και όχι να φυλάσσονται (δεν είναι ιδιοκτησίας μας ) μόνο έτσι θα πάει μπροστά αυτό που αγαπάμε να το θυμάστε αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου