Πολυετές, θαμνώδες με πολυάριθμα κλαδιά ύψους μέχρι μισό μέτρο βρίσκεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας κυρίως σε ξηρούς και πετρώδεις τόπους. Τα φύλλα του με πικάντικη και λίγο πικρή γεύση χρησιμοποιούνται στην καρύκευση λιπαρών τροφών ορισμένα τυριά . Στη Γαλλία το φασκόμηλο με άσπρα κρέατα κυρίως χοιρινό και με της σούπες λαχανικών .Στην Ιταλία θα το διακρίνουμε πιο συχνά σε πιτσάτα σαλτιμποκα και ποπιετ .Οι γερμανοί με φασκόμηλο αρωματίζουν το ζαμπόν ορισμένα λουκάνικα και θα το συναντήσουμε και σε μπίρες Και όσο αφορά τους κινέζους το χρησιμοποιούν για το τσάι....zc
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου