Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΛΙΑΣΤΕΣ Η ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Μπορούμε να της φτιάξουμε με διάφορους τρόπους, στον αποξηραντηρα,στον οικιακό φούρνο του σπιτιού μας σε πολλή χαμηλή θερμοκρασία και την πόρτα μισάνοιχτη .

Ο χρόνος ο οποίος απαιτείται ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος της ντομάτας, αλλά όπως και τα μανιτάρια δεν αποξηραίνονται με τον ίδιο ρυθμό οπότε χρειάζεται συχνή παρακολούθηση και να βγάζετε όσες είναι έτοιμες όταν έχουν αποβάλει την υγρασία τους και έχουν πάψει να είναι ζουμερές .
Υπάρχουν δυο αμέθοδοι :
Α) είναι να κόψετε της ντομάτες στην μέση και να της απλώσετε με την κομμένη πλευρά από κάτω πάνω σε μια σχάρα με λεπτό πλέγμα αλατίζοντας και από της δυο πλευρές .
Β) είναι τα της ξεράνετε ολόκληρες μαζί με το κοτσάνι
τους της απλώνεται λιπών με τον ίδιο τρόπο πάνω σε σχάρα και στην πάνω μεριά να της χαράξετε την κάθε μια ξεχωριστά μέσα βάλτε αλάτι .
Μόλις ξεραθούν μπορείτε να της φυλάξετε σε θερμοκρασία δωματίου για 7-8 μήνες .
ΗΜΙΞΗΡΕΣ Όπως και το όνομα τους απομακρύνονται από την πηγή θερμότητας στα μισά της διαδικασίας αποξήρανσης στην συνέχεια της συσκευάζουμε σε Βάζα αποστειρωμένα και να καλύπτονται με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: