Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΣΤΩΝ ΑΠΟΞΗΡΑΝΤΗΡΑ


Το μυστικό για μια επιτυχημένη αποξήρανση είναι ο σωστός αερισμός , τοποθετείσθε στην σχάρα , ο θάλαμος του αποξηραντήρα να είναι σε πολλή χαμηλή θερμοκρασία (28 – 30 c ). O χρόνος αποξήρανσης ποικίλη ανάλογα με το είδος και την αρχική κατάσταση ,ορισμένα μανιτάρια αποξηραίνονται γρηγορότερα από κάποια
άλλα για αυτό όταν γίνουν τραγανά πρέπει να τα αποσύρετε από την σχάρα .

ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΣΕ ΚΛΩΣΤΕΣ


Είναι πολλή απλό απλά πάρτε μια βελόνα και πετονιά και περάστε τα μανιτάρια κατά μήκος της φροντίζοντας να αφήνετε ένα μικρό κενό γιατί διαφορετικά μπορεί να λιώσουν, κρεμάστε τα σε ζεστό χώρο με καλό αερισμό και αφήστε τα να ξεραθούν .


ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ


Μπορούμε να τα διατηρήσουμε ως και 19 μήνες αλά πρέπει να είναι αεροστεγώς κλεισμένα μέσα σε βάζα και μακριά από τον ήλιο . Μπορούμε επίσης να τα τρίψουμε σε σκόνη και να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες παρασκευές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: