
Είναι ένα από τα πλέον αρωματικά βότανα της μεσογειακής κουζίνας είτε φρέσκια είτε αποξηραμένη νοστιμίζει ελιές ελαιόλαδο και πολλά άλλα . Ταιριάζει πολύ με ψητά κρέατα στα κάρβουνα , έχει την πρώτη θέση στο λαδολέμονο και σε πολλές μαινάδες .
Στην Ελλάδα η ρίγανη είναι αυτοφυής και βρίσκεται σε ορεινές και βραχώδεις περιοχές. Η συλλογή της ρίγανης γίνεται κατά την ανθοφορία του φυτού, τα άνθη αυτά ξεραίνονται σε ειδικά υπόστεγα ή ξηραντήρια και στη συνέχεια τρίβονται και κοσκινίζονται....zc
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου