Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Πως θα κάνω σπανακόρυζο


Σπανακόρυζο video.
Το σπανάκι ανήκει στην οικογένεια των Χηνοποδιοειδών με σκούρα πράσινα φύλλα, λεία ή ανώμαλα το οποίο συνήθως τρώγεται ψημένο σαν λαχανικό ή ωμό σαν σαλάτα, όταν είναι νέο και τρυφερό.   αναμεμειγμένο με άλλα χόρτα, ή στην παρασκευή γκρατέν, σουφλέ και πουρέ.  Στο σημερινό βίντεο θα σας δείξω μια παρασκευή του ως κυρίως πιάτο σε συνδυασμό με ρύζι. Το γνωστό σε όλους σπανακόρυζο.
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε νερό και φτωχό σε θερμίδες.
Είναι πολύ εύπεπτο και περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία κυρίως σίδηρο. Το χρησιμοποιούμε στην παρασκευή παραδοσιακών πιάτων, σε γεμίσεις
..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: