Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Πως θα κάνω σάλτσα ντομάτας



Πως θα κάνω σάλτσα ντομάτας
Σάλτσα ντομάτας, γνωστή ως σάλτσα ναπολιτεν, Napoletana. Είναι η ποιο βασική σάλτσα στην μαγειρική . Με βάση αυτή μπορούμε να παρασκευάσουμε αρκετές συνταγές. Να συνοδεύουμε μια μακαρονάδα, λαχανικά, κρέατα.
Ορισμένες κλασικές ιταλικές συνταγές με βάση την ντομάτα .
Alfredo: Πλούσια σάλτσα, αναμεμιγμένη με κρέμα γάλακτος, τριμμένο τυρί παρμεζάνα και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι .
Bolognese: Πλούσια σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά και ντομάτα.
Μαρινάρα: Σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι, σκόρδο και ρίγανη είναι δημοφιλής στην πίτσα.
Puttanesca: Πικάντικη σάλτσα συνδυάζει τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, μαύρες ελιές, αντζούγιες, κάπαρη, σκόρδο και ρίγανη σιγοβράσει με το ελαιόλαδο.

Ντομάτα ένα από τα αγαπημένα μου υλικά , (σχετικό άρθρο) πλούσια γεύση, υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά, πολύ μαλακή σάρκα που διασπάτε εύκολα, και πλούσια σε umami .
Οι απλούστερες σάλτσες ντομάτας αποτελούνται μόνο από ψιλοκομμένο σάρκα
τομάτας, αλάτι, ελαιόλαδο, βασιλικό .
Σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία , Νότια Αφρική, Ηνωμένες Πολιτείες ο όρος "σάλτσα ντομάτας" χρησιμοποιείται για να περιγράψει την γνωστή «κέτσαπ» (πως θα κάνω κετσαπ).
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια … 
Πάμε να δούμε μέσα από το video πως θα κάνουμε μια σάλτσα ντομάτας .

1500γρ ντομάτα (μπλανσαρισμενη να φύγει η φλούδα και περασμένη από σουρωτό να αφαιρέσουμε τα σπόρια.)
3 σκελίδες σκόρδο
60γρ αγνό παρθένο ελαιόλαδο
50γρ βούτυρο κλαριφιε
80γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30γρ φύλλα βασιλικού πλατύφυλλο
150γρ πελτές
250γρ κρασί λευκό
20γρ αλάτι
10γρ ζάχαρη.
.........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: