Πως θα κάνω σάλτσα ντομάτας
Σάλτσα ντομάτας, γνωστή ως σάλτσα ναπολιτεν, Napoletana. Είναι η ποιο βασική
σάλτσα στην μαγειρική . Με βάση αυτή μπορούμε να παρασκευάσουμε αρκετές συνταγές.
Να συνοδεύουμε μια μακαρονάδα, λαχανικά, κρέατα.
Ορισμένες κλασικές ιταλικές συνταγές με βάση την ντομάτα .
Alfredo: Πλούσια σάλτσα, αναμεμιγμένη με κρέμα γάλακτος, τριμμένο τυρί
παρμεζάνα και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι .
Bolognese: Πλούσια σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά και ντομάτα.
Μαρινάρα: Σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι, σκόρδο και ρίγανη είναι
δημοφιλής στην πίτσα.
Puttanesca: Πικάντικη σάλτσα συνδυάζει τις ντομάτες, τα κρεμμύδια,
μαύρες ελιές, αντζούγιες, κάπαρη, σκόρδο και ρίγανη σιγοβράσει με το ελαιόλαδο.
Ντομάτα ένα από τα
αγαπημένα μου υλικά , (σχετικό άρθρο) πλούσια γεύση, υψηλή περιεκτικότητα σε
υγρά, πολύ μαλακή σάρκα που διασπάτε εύκολα, και πλούσια σε umami .
Οι απλούστερες σάλτσες ντομάτας αποτελούνται μόνο από ψιλοκομμένο σάρκα
τομάτας, αλάτι, ελαιόλαδο, βασιλικό .
τομάτας, αλάτι, ελαιόλαδο, βασιλικό .
Σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία ,
Νότια Αφρική, Ηνωμένες Πολιτείες ο όρος "σάλτσα ντομάτας" χρησιμοποιείται
για να περιγράψει την γνωστή «κέτσαπ» (πως θα κάνω κετσαπ).
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια …
Πάμε να δούμε μέσα από το video πως θα κάνουμε μια σάλτσα ντομάτας .
1500γρ ντομάτα (μπλανσαρισμενη να φύγει η φλούδα και περασμένη από σουρωτό
να αφαιρέσουμε τα σπόρια.)
3 σκελίδες σκόρδο
60γρ αγνό παρθένο ελαιόλαδο
50γρ βούτυρο κλαριφιε
80γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30γρ φύλλα βασιλικού πλατύφυλλο
150γρ πελτές
250γρ κρασί λευκό
20γρ αλάτι
10γρ ζάχαρη..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου