Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Κρέμα άνθος αραβοσίτου


Κρέμα άνθος αραβοσίτου  
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει γευτεί κρέμα βανίλιας , άνθος αραβοσίτου .
Είναι από της ποιο απλές κρέμες είναι κρίμα να χρησιμοποιείτε σκόνες και έτοιμα μείγματα.
 
800γρ γάλα
200γρ κρέμα
250γρ ζάχαρη
2 αυγά
70γρ κορν φλαουρ
1 stick βανίλια
Λίγο αλάτι  

Βάζουμε σε μια μπασινα τα αυγά , ζάχαρη, αλάτι το κορν
φλαου και 50γρ από την ποσότητα του γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να ζεσταθούν  στην συνέχεια προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα μέσα στην μπασινα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε όλο μαζί το μείγμα στην κατσαρόλα . Το ανακατεύουμε διαρκώς
και το αφήνουμε να φτάσει 84C εάν δεν έχουμε θερμόμετρο μεχρι να σφιξει η κρέμα.
Αν έχουμε επαγωγική εστία δεν χρειάζεται θερμόμετρο αν την φτιάξουμε σε εστία γκαζιού είναι αναγκαίο διαφορετικά θα μυρίζει το αυγό !!
Τόσο απλά καλή επιτυχία  ....ZC



1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ποτέ δεν έχω φτιάξει πιο ωραία κρέμα.τι μυστικό του να την κατεβάζεις στους 84 βαθμούς,θεωρώ είναι και η επιτυχία της.ουτε αυγουλιλα ούτε τίποτα.Ευχαριστώ που για εσάς δεν υπάρχουν μυστικά.Χαιρομαι πολύ που σας ακολουθω πιστα