Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Πως θα κάνω πιπεριές τουρσί


Έρχεται ο Μανώλης σήμερα και κρατά μια τσάντα πιπεριές από την Μεσσαρα, 
μύριζαν χωριό ….  Δεν μας πηρε αρκετή ώρα μέχρι να βρούμε τι θα τις κάνουμε  

Αγαπημένος μεζές για μερακλήδες, καταναλώνετε αυτούσιος μαζί με δυο ρακές . 
Μπορούμε να το προσθέσουμε μέσα σε κοκκινιστά , σε φάρσες, ντιπ ….   
Αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει και αυτό θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!! 

Παμε να δουμε πως μπορουμε να το παρασκευασουμε
 μονοι μας . Με την βοήθεια από ένα καμινέτο καίμε
σχολαστικά
τις πιπεριές γύρο γύρο ,
μην σας φοβίσει πρέπει να καούν καλά
























  

Κάτω από τρεχούμενο νερό
και με την βοήθεια από ένα σφουγγάρι 
τις καθαρίζουμε οσο καλητερα μπορουμε.

























Με την βοήθεια από ένα μαχαίρι τις κόβουμε 
προσεκτικά κατά μήκος και αφαιρούμε τα σποράκια 
εμείς το κοτσάνι το αφήσαμε πάνω .

























Με ένα καθαρό κομμάτι χαρτί 
τις στεγνώνουμε αφαιρώντας 
το δυνατό περισσότερη υγρασία.



























Παίρνουμε  μια κατσαρόλα μεγάλη όπου να χωρούν
τα βάζα .
 Την γεμίζουμε με νερό και το αφήνουμε
να βράσει. Όταν φτάσει σε σημείο
 βρασμού κλείνουμε την φωτιά
 περιμένουμε 10 δευτερόλεπτα .
 Προσεκτικά τοποθετούμε τα βάζα
μέσα προσέχοντας
να είναι βυθισμένα στο νερό .
Ανοίγουμε την φωτιά ξανά και τα αφήνουμε
 μέσα για 10 λεπτά.
 Όταν δούμε το νερό και πάει να
 βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά ,
δεν θέλουμε βρασμό .   





































Τοποθετούμε τις πιπεριές σε βάζα
(αποστειρωμένα ). Εμείς τις βάλαμε σε βάζα
 του κιλού και σε κάθε βάζο
 προσθέσαμε 10 κόκκους πιπέρι μαύρο
 και 20 κόκκους σινάπι .
Σε μια κατσαρόλα βάλαμε
1500γρ μηλόξυδο 1080γρ
ζάχαρη τα αφήσαμε να πάρουν μια βράση
 και το μοιράσαμε
όπως ήταν ζεστό στα βάζα
και τα κουμπώσαμε με τα καπακια τους .
































Μετά από 10 λεπτά τα αποσύρουμε προσεκτικά
από το νερό τα τοποθετούμε σε ένα πάγκο ανάποδα
και τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Μετά από 1 μήνα είναι έτοιμα για κατανάλωση . Υπομονή ……

























..........ZC
Δημοσίευση σχολίου