Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Καραμελωμένο μανούρι

Το μανούρι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό τυρί προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.).Είναι τυρί τυρογάλακτος που παράγεται σε περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής  Μακεδονίας  καθώς και στη Κρήτη από τυρόγαλα αιγοπρόβειου γάλακτος.Στην αυθεντική εκδοχή του προέρχεται από το τυρόγαλα που μαζεύεται από την κορυφή του καζανιού όταν το γάλα που βράζει για το τυρί φτάσει στους 74oC.θεωρείτε το υψηλότερης ποιότητας τυρί από τυρόγαλα .Είναι
μαλακό με κρεμώδη υφή και ξεχωριστό άρωμα ,ενώ η γεύση του είναι γλυκιά και ήπια .Το χρώμα του είναι λευκό και έχει κυλινδρικό σχήμα .Τρώγεται φρέσκο σαν επιτραπέζιο τυρί και μπορεί να συνοδευτεί ιδανικά  με μέλι και ξηρούς καρπούς .Αν θερμανθεί απελευθερώνει δυνατότερα αρώματα όπως όλα τα τυριά του είδους του.

Αμπαρτζάκης Μανώλης

Με αφορμή την αναφορά για το μανούρι από τον Μανώλη Αμπαρτζάκη δημιουργήσαμε μια συνταγή την οποία θα την δείτε στο video .  
Καραμελωμένο μανούρι, γαλάκτωμα από μέλι & βαλσαμικο και τραγανά φύλλα ρόκας με εφτάζυμο, παξιμάδι και ελληνικό καφέ.
Η απλότητα βασισμένη σε άριστα υλικά, αυτό είναι το μυστικό   ..........ZC



Δημοσίευση σχολίου