Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Πως θα κάνω λαχανοντολμάδες


Λαχανοντολμαδες

Έρχεται αυθόρμητα και τελείως φυσιολογικά όταν ψαχνόμαστε στο τη θα μαγειρέψουμε σε ένα τραπέζι . Και η φωνή της γιαγιάς “ε θα κάνω και μια κατσαρόλα ντολμαδάκια ” mast .
Ιεροτελεστία να φτιαχτεί το “γιομιδι” (όπως το λέμε ) να ζεματιστούν τα φύλα , με τρόπο μαγικό να τυλιχτούν …  η ομορφότερη στιγμή όταν βγαίνουν από το τσουκάλι και καλύπτονται με ζεστό αυγολέμονο ..
Θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω μέσα από το video πως θα κάνετε τα τέλεια ντολμαδάκια έτσι όπως με αρμινεψε η μάνα μου  !

Υλικά
500γρ Μοσχαρίσιο κιμά .
250γρ Ζωμό από κοτόπουλο .
100γρ Ελαιόλαδο.
150γρ Ρύζι Καρολίνα.
1 Μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο.
1 Μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
1 Μάτσο κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο.
2 Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα.
4 Κολοκύθια τριμμένα.
3 Ντομάτες πολτοποιημένες.
4 Λάχανα μεγάλα για ντολμάδες .
3 Λεμόνια χυμό.
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.



..........ZC
Δημοσίευση σχολίου