Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Sous Vide Ροδάκινα

Ροδάκινο … καλοκαίρι …αρώματα
Το ροδάκινο είναι ο καρπός της ροδακινιάς. Έχει σφαιρικό ή ωοειδές σχήμα.
Η σάρκα είναι χυμώδης, αρωματική με γλυκιά και υπόξινη γεύση.
Τα ροδάκινα εκτός από νωπά τρώγονται και ως κομπόστα , γίνονται μαρμελάδες χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική , γίνονται λικέρ αναψυκτικά και χυμοί. Το ροδάκινο περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης C , Ζάχαρη και πρωτεΐνες .
είναι ένα φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Σχεδόν το 90% το φρούτου αποτελείται από νερό.
Έμμηνα ενθουσιασμένος όταν τα έκανα sous vide. Πρώτα τα κάπνισα  και στην συνέχεια τα πέρασα από την σχάρα και καραμέλωσαν . Το αποτέλεσμα ήταν εκρηκτικό , και το χαμόγελο ικανοποίησης έσκασε στο πρόσωπο μου…..  το βρήκα χα χα .

2                     Ροδάκινα
90γρ                Ζάχαρη
100γρ             Grand marnier
½ stick            Βανίλιας
Κόβουμε το φρούτο στην μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι, τα τοποθετούμε μέσα σε ένα πλαστικό το οποίο το καλύπτουμε με μεμβράνη και γεμίζουμε το δοχείο με καπνό από βανίλια . Το αφήνουμε μέσα για 20 λεπτά.
Βράζουμε την ζάχαρη το λικέρ και την βανίλια με σκοπό μειωθεί στο μισό. Το κρυώνουμε και το τοποθετούμε μέσα σε μια σακούλα μαζί με το φρούτο στην συνέχεια το αφήνουμε για ένα βράδυ μέσα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα το βουτάμε στους 80C για 20 λεπτά . Όταν τελειώσει η διαδικασία το κρυώνουμε σε πάγο. Όταν το χρειαστούμε ανοίγουμε την σακούλα σκουπίζουμε το φρούτο και το καραμελώνουμε πάνω στην σχάρα ….  Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά

..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: