Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Πως θα κάνω ζελεδάκια από μήλα και λεμόνι.



Πως θα κάνω ζελεδάκια από μήλα και λεμόνι   .
Αγαπημένη γεύση σε όλους μας . Πιτσιρικάδες τα ρέστα από το περίπτερο παίρναμε ζελεδακια …  διπλωμένα σε γυαλιστερές κόλλες φαντεζί που πάνω απεικονίζονται φρούτα … με πολλά χρώματα .
 Δεν έχω μπει στην διαδικασία να κοιτάξω το πώς παρασκευάζονται ,και την περιεκτικότητα τους σε φρούτο αν έχουν !  αυτό που ξέρω είναι ότι μου άρεσαν !
Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας την διαδικασία για να παρασκευάσω ζελεδακια από μήλα και λεμόνι   . Τα συγκεκριμένα τα σερβίρω με μια σαλάτα . 
Και μην ξεχνάτε δεν υπάρχουν μυστικά μόνο έτσι θα πάμε μπροστά !

5 gr Κρεμόριο
5gr Νερό
60gr ζάχαρη /14 gr πηκτίνη
200gr Χιμο από μήλα  
350gr Χυμό από λαιμ
620 gr Ζάχαρη
140 gr Γλυκόζη


Ανακατεύουμε τα 14gr πηκτίνη με τα 60gr ζάχαρη (αυτό το κάνουμε διότι η πηκτίνη είναι σκόνη και αν την ρίξουμε αμέσως θα σβολιάσει και δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα ) .Σε μια μπασινα διαλύουμε το κρεμόριο με το νερό .
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον χυμό του μήλου , λαιμ όταν η θερμοκρασία πάει περίπου 30C προσθέτουμε το μείγμα  ζάχαρης πηκτίνης όταν ζεσταθεί προσθέτουμε την γλυκόζη και τα 620gr ζάχαρη το βράζουμε μέχρι τους 106C , προσθέτουμε το κρεμόριο ανακατεύοντας διαρκώς.  Στην συνέχεια απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι  και το αφήνουμε να κρυώσει .

..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: