Πως θα κάνω ζελεδάκια από μήλα και λεμόνι
.
Αγαπημένη γεύση σε όλους μας . Πιτσιρικάδες
τα ρέστα από το περίπτερο παίρναμε ζελεδακια …
διπλωμένα σε γυαλιστερές κόλλες φαντεζί που πάνω απεικονίζονται φρούτα …
με πολλά χρώματα .
Δεν έχω μπει στην διαδικασία να κοιτάξω το πώς
παρασκευάζονται ,και την περιεκτικότητα τους σε φρούτο αν έχουν ! αυτό που ξέρω είναι ότι μου άρεσαν !
Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας την
διαδικασία για να παρασκευάσω ζελεδακια από μήλα και λεμόνι . Τα συγκεκριμένα
τα σερβίρω με μια σαλάτα .
Και μην ξεχνάτε δεν υπάρχουν μυστικά
μόνο έτσι θα πάμε μπροστά !
5 gr Κρεμόριο
5gr Νερό
60gr ζάχαρη
/14 gr πηκτίνη
200gr Χιμο
από μήλα
350gr Χυμό
από λαιμ
620 gr Ζάχαρη
140 gr Γλυκόζη
Ανακατεύουμε τα 14gr πηκτίνη με τα 60gr ζάχαρη
(αυτό το κάνουμε διότι η πηκτίνη είναι σκόνη και αν την ρίξουμε αμέσως θα σβολιάσει
και δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα ) .Σε μια μπασινα διαλύουμε το κρεμόριο
με το νερό .
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον χυμό
του μήλου , λαιμ όταν η θερμοκρασία πάει περίπου 30C προσθέτουμε το μείγμα
ζάχαρης πηκτίνης όταν ζεσταθεί προσθέτουμε την γλυκόζη και τα 620gr ζάχαρη το βράζουμε μέχρι τους 106C , προσθέτουμε
το κρεμόριο ανακατεύοντας διαρκώς. Στην συνέχεια
απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το
αφήνουμε να κρυώσει .
..........ZC
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου