Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Πως θα κάνω κρέμα μπαβαρουαζ


Πως θα κάνω κρέμα μπαβαρουαζ
Πάμε να δούμε μέσα από τα video πως θα κάνουμε μια από της ποιο βασικές κρέμες  στην ζαχαροπλαστική  την κρέμα μπαβαρουαζ .
Κρύο επιδόρπιο το οποίο έχει σαν βάση την κρέμα anglez και σταθεροποιείτε με φύλλα ζελατίνης . Θα την συναντήσουμε με πουρέ φρούτου, σοκολάτα ή βανίλια.  Πλούσιο σε λιπαρά, με φίνα και απαλή υφή. Μπορούμε να την δουλέψουμε σε φόρμα να την παγώσουμε ή και για γέμιση.
Αλλά ας μην μακρηγορούμε , πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να παρασκευάσουμε είναι μια κρέμα anglaise.
Για την anglaise
1stick   Βανίλια.
500γρ  Γάλα.
6          Κρόκους αυγού.
100γρ  Κρέμα γάλακτος.
150γρ  Ζάχαρη


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα το γάλα και την βανίλια και τα ζεσταίνουμε.
Σε μια μικρή μπασινα βάζουμε τους κρόκους και την ζάχαρη . Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε μέσα την μισή ποσότητα από το χλιαρό γάλα . Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει 82C  . Αποσύρουμε από την φωτιά και σουρώνουμε .


Για κρέμα μπαβαρουαζ  βανίλιας .
Τώρα έχουμε έτυμη μια κρέμα anglaise. Έχοντας αυτό σαν βάση θα δημιουργήσουμε την μπαβαρουαζ βανίλιας  .
Θα βάλουμε σε χλιαρό νερό 4 φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν και θα τα προσθέσουμε στην ζεστή anglaise.
Χτυπάμε στο mixer 250γρ μέχρι να γίνει μια σαντιγί, όχι να είναι σφιχτή να έχει την υφή του αφρού ξυρίσματος.
Όταν η anglaiseφτάσει στους 35C προσθέτουμε την σαντιγί και ομογενοποιούμε με το μαριζ.   
Την αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της, την τοποθετούμε σε φόρμες και την παγώνουμε στην κατάψυξη. Για να την καταναλώσουμε πρέπει να βγει μερικές ώρες πριν από την κατάψυξη στην συντήρηση.
Αν θέλουμε να της βάλουμε επικάλυψη το κάνουμε όσο είναι ακόμα κατεψυγμένη.  Κρέμα μπαβαρουαζ με σοκολάτα
Έχοντας σαν βάση την anglaiseθα δημιουργήσουμε την μπαβαρουαζ σοκολάτας   .
Θα βάλουμε σε χλιαρό νερό 4 φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν και θα τα προσθέσουμε στην ζεστή anglaise.  Σε ένα πλαστικό θα βάλουμε 200γρ σοκολάτα μαύρη (αν θέλουμε λευκή θα βάλουμε 250γρ) και θα προσθεσουμε μεσα την ζεστη anglaiseθα ομογενοποιισουμε με το ραβδομπλκεντερ.
 Όταν φτάσει στους 35C προσθέτουμε 250γρ σαντιγί (όχι σφιχτή να έχει την υφή του αφρού ξυρίσματος) . και ομογενοποιούμε με την  μαριζ.
Την τοποθετούμε σε φόρμες και την παγώνουμε στην κατάψυξη. Για να την καταναλώσουμε πρέπει να βγει μερικές ώρες πριν από την κατάψυξη στην συντήρηση.
Αν θέλουμε να της βάλουμε επικάλυψη το κάνουμε όσο είναι ακόμα κατεψυγμένη. 

Δημοσίευση σχολίου