Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Πως θα κάνουμε φιλέτο κοτόπουλο σχάρας




Πως θα ψήσουμε τέλεια ένα φιλέτο κοτόπουλο σχάρας.

Συνήθως είναι αφυδατωμένο στεγνό ,το μασάμε και νομίζουμε ότι τρώμε άχυρα. Το στήθος στεγνώνει ποιο γρήγορα   σε αντίθεση με το μπούτι, όταν όμως ψηθεί σωστά το γευστικό αποτέλεσμα είναι άριστο.
Μέσα από το video θα προσπαθήσω να σας δείξω πως ψήνω το στήθος κοτόπουλου σχάρας . Του δώσαμε χρώμα σε σκεύος το οποίο η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή 250c(Και το σκεύος και η πρώτη υλη πάντα είναι ελαφρός λαδωμένες ) , Το φιλέτο από την στιγμή που δεν έχει την πέτσα πάνω η οποία το προστατεύει  πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν το διαχειριζόμαστε σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες δεν θέλουμε να αφυδατωθεί κανένα σημείο από την σάρκα του .  Στην συνέχεια το τοποθετούμε στον φούρνο στους 180c για 9 με 10 λεπτά.
Και γιατί στον φούρνο ? γιατί η θερμοκρασία θα διαχέεται ομοιόμορφα στο κοτόπουλο και θα επιτύχουμε ένα ομοιόμορφο ψήσιμο   .
..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: