Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πως θα κάνουμε τυρί σαγανάκι




Πως θα κάνουμε το τέλειο σαγανάκι από τυρί.
Και ποιος από εμάς δεν έχει γευτεί τυρί σαγανάκι must .
Τραγανή κρούστα , χωρίς πολλά λάδια και από μέσα  ζεστό λιωμένο τυρί  με λίγο φρέσκο λεμόνι να του δώσει την απαιτούμενη οξύτητα ,απλά πράγματα    αυτό είναι το καλό σενάριο  που όλοι θέλουμε να μας συμβεί.  Επτά στις δέκα άνθρακας ο χρυσός  , έχει πάνω το μισό λάδι από την κατσαρόλα και το μισό τυρί είναι μέσα στην κατσαρόλα …  το λεμόνι πάντως είναι όπως πρέπει  !
Μικρό video και σήμερα …. Ο λόγος που ανεβάζω τέτοιες τεχνικές είναι απλός , πρέπει να κατανοήσουμε  ότι πίσω από ένα νόστιμο πιάτο κρύβετε μια απλή τεχνική μην μπερδεύουμε τα πράγματα και μην τα κάνουμε να φαίνονται τεράστια. 
Αλλά αν δεν μάθουμε να κάνουμε σαγανάκι (και γενικότερα όλη την βάση) , σε  ποια θερμοκρασία πρέπει να είναι το λάδι όταν το τηγανίζουμε κ.τ.λ.   Πως θα πάμε παρακάτω !
Ένα από τα αγαπημένα πιάτα σε παλιότερη κάρτα μου είναι :
Ζεστό σαγανάκι τυρί γεμισμένο με σορμπε φραμουαζ  , πήγμα λεμονιού και άγρια μανιτάρια Κρήτης με πρόβιο γιαούρτι .
Μην ψαρώνετε ….πρέπει να μάθουμε καλά την βάση και μετά όλα είναι απλά θέμα φαντασίας
..........ZC
Δημοσίευση σχολίου