Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΙΔΕΑ



Τα πράγματα στην μαγειρική είναι απλά, μην τα εισχωρείτε στο μυαλό σας σαν ένα δύσκολο project. Βάλτε στο μυαλό σας ότι τα πιο όμορφα το μόνο που κρύβουν είναι μια  απλή τεχνική που όταν μας την δήξουν λέμε αααα  αυτό ήταν, τόσο εύκολο . Καλά πώς το σκέφτηκε θα αναρωτηθούμε ?

 Το πρώτο λάθος που συμβαίνει είναι ότι περιμένουμε πολλά από τον συνάδελφο, στην προκομμένη περίπτωση να μας δήξει το μαγικό , δεν προσπαθούμε να βάλουμε το μυαλό στην διαδικασία λύσης του προβλήματος, όπου και αυτό απαιτεί δουλεία δεν μπορεί να συμβεί μέσα σε μερικά λεπτά . Για να μπορέσει να δουλέψει το μυαλό στο επίπεδο που εμείς επιθυμούμε χρειάζεται και μια βάση δεδομένων ώστε την στιγμή που θα το χρειαστούμε η σε ανύποπτο χρόνο θα μας δώσει την πληροφορία η την ιδέα, και τότε θα αναρωτηθεί ο συνομιλητής απορημένος  καλά πως σου έρχονται αυτές οι ιδέες, είσαι ταλέντο κτλ.    Το μυαλό επεξεργάζεται συνεχώς πληροφορίες , ακόμα και όταν κοιμόμαστε . 
Για να δημιουργήσουμε μια σωστά δομημένη βάση πληροφοριών σε αυτό πρέπει να του εισάγουμε της σωστές πληροφορίες ,  μια πρώτη πηγή είναι τα βιβλία τα σωστά βιβλία με την σωστή σειρά δεν μπορούμε να διαβάζουμε πχ Alain Ducasse χωρίς να γνωρίζουμε της βασικές σάλτσες κάπου θα το χάσουμε δεν θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε τον τρόπο που λειτουργεί ο συγκεκριμένος μάγειρας, με αποτέλεσμα να μας πάρει περισσότερο χρόνο η το χειρότερο να καταλήξουμε να είμαστε απλός εκτελεστές μιας συνταγής. όπου το δεύτερο είναι και το χειρότερο . μπορούμε να διαβάζουμε εγγιρα περιοδικά να παρακολουθούμε blogs ,σεμινάρια κα . Το σίγουρο είναι ότι απαιτεί κόπο χρόνο και να δίνουμε κομμάτια από την ζωή, μας μόνο έτσι θα έρθει η επιτυχία με σκληρή δουλεία και διάβασμα  . Δεν πιστεύω στα ταλέντα όλοι είμαστε ταλέντα αρκεί να το δουλεύουμε σωστά , δεν πιστεύω ότι οι γνωριμίες μπορούν να σε πάνε μπροστά το μόνο που μπορούν να σου κάνουν είναι ζημία προσφέροντας μια θέση που δεν την αξίζουμε ίσως με αποτέλεσμα να ανέβουμε γρήγορα αλά θα έχουμε χάση την αρχή μην βιάζεστε. Οι ιστορία λέει πώς ένα μεγάλο ποσοστό από επιτυχημένους μάγειρες ξεκίνησαν από την λάντζα το γεγονός αυτό τους όπλισε με πείσμα και θέληση να αποδείξουν στον εαυτό τους ότι δεν αξίζουν μόνο αυτό… και τα κατάφεραν . Και για να κλίσω θα σας μεταφέρω αυτό που λέει η μάνα μου ΄΄για να επιτύχω πρέπει να είμαι ταπεινός !!!!

..........ZC

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πάρα μα πάρα πολύ σωστά αυτά που γράφεις. Ειναι ο σωστός τρόπος. Συγχαρητήρια.
www.feelcook.com

zinonas christofidis είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !!