Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

“ΕΓΚΑΥΜΑ” ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ

“ΕΓΚΑΥΜΑ” ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ
Όψη ξεραμένη ,αφυδατωμένη σε κομμάτια κρέατος που έχουμε αποθηκέυσει στη κατάψυξη μας?Ας δούμε με συντομία πως προκαλείται το φαινόμενο αυτο και πως αντιμετωπίζεται.
Η υγρασία λοιπόν ή αλλιώς τα μόρια του νερού πάνω στην επιφάνεια μιας μπριζόλας ή ενος φιλέτου που βρισκέται μέσα σε μια κατάψυξη,έχουν την τάση να «μεταναστέυουν» σε ψυχρότερες επιφανειες – στην προκειμένη περίπτωση στα τοιχώματα της κατάψυξης (προκαλώντας το γνωστό πρόβλημα στα no-frost ψυγεία) ή ακόμα και στα τοιχώματα της συσκευασίας οταν αυτή ειναι πολύ «χαλαρή» γύρω απο το κρέας μας.
Πως αντιμετοπίζεται αυτο το φαινόμενο?Εμείς στην ουσία θέλουμε να σταματήσουμε αυτή τη μετακίνηση.Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικές σακούλες τροφίμων απο PVC που με το παχος που έχουν διατηρούν την υγρασία στο κρέας μας με την προυπόθεση ομως να ειναι καλα κλεισμένες και σφιχτές γύρω απο το υλικό μας.
Τα κομμάτια κρέατος που έχουν υποστεί «έγκαυμα» μπορούν να καταναλωθούν αλλα τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά θα ειναι σαφώς υποβαθμισμένα τόσο σε γέυση οσο και σε υφή.

Μια ανάρτηση του Φύλου και συνεργάτη Απόστολου Τριανταφύλλου .  
..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: